De Kanariske Øer – den perfekte golfdestination!

 

Det er ingen overdrivelse at sige, at De Kanariske Øer i rigtigt mange år har været den mest foretrukne charterdestination, når danskerne har søgt mod varmere himmelstrøg i vintermånederne. De mest populære øer er Gran Canaria og Tenerife, men Fuerteventura og Lanzarote er også på listen over de ti mest eftertragtede vinterrejser.

Golf blev introduceret meget tidligt på De Kanariske Øer og faktisk er Spaniens ældste golfklub, Real Club de Golf de Las Palmas, grundlagt i 1891 på Gran Canaria. Tenerife var ikke helt så tidligt ude med golf, men Real Club de Golf de Tenerife slog alligevel dørene op allerede i 1932. I dag er der lidt over 20 golfbaner på fem af De Kanariske Øer, hvilket måske er lidt færre end forventet – men konkurrencen om jord på disse relativt små øer er hård og hotelbyggeri bliver nok prioriteret over det areal der skal til for at anlægge en golfbane.

Hvad skal jeg vælge – Golf på Gran Canaria, Tenerife eller Fuerteventura?

Det er vigtigt at bemærke, at øerne adskiller sig meget – selvom de geografisk ligger i samme område. Tenerife har vulkanen Teide, Spaniens højeste bjerg på 3718 meter, som deler øen op i forskellige klimazoner. Fuerteventura har nogle af de fineste sandstrande, mens naboøen Lanzarote byder på smukke strande med sort lavasand. På Gran Canaria skaber bjergene midt på øen et mikroklima, som gør den nordlige del af øen klart grønnere end den mere turistede sydlige del.

Gran Canaria – Greenfee-pakke “Play Around”

I den sydlige del af Gran Canaria finder du de bedste golfbaner og også nogle af de fineste hoteller. Den spanske hotelkæde Lopesan har flere 5-stjernede hoteller i virkelig topklasse, hvor kronjuvelen er Villa del Conde, som er et af de bedste 5-stjernede hoteller på øen. Hotelkæden er desuden partner på flere af de bedste golfbaner på øen. Det er derfor muligt at tilbyde en rigtig spændende greenfee-pakke, hvor du spiller på tre af de bedste golfbaner på Gran Canaria.

Meloneras Golf er øens flagskib og det er en golfbane, som mange nordboere virkelig elsker. Den har det lille ekstra og når du spiller de sidste 9 huller, der går langs havet, bliver det en helt magisk oplevelse. Meloneras er en golfbane, som du vil komme til at huske og som du vil glæde dig til at gense og spille igen!

Anfi Tauro Golf er også en fantastisk golfbane, der skiller sig ud med sit ekstreme og unikke design, der godt til tider kan være lidt udfordrende. Den kendte golfarkitekt Robert von Hagge har virkelig skabt en spændende ørkenbane med smukke grønne fairways og greens, som står i flot kontrast til det sorte lavasand og alle kaktusserne der står langs banen. Der er flere potentielle signaturhuller inklusive hul 8, hvor greenen er sat ind i klippen som et amfiteater – samt hul 13, et kort par 3-hul, hvor greenen nærmest hænger ud som en halvø langs en kløft. Anfi Tauro er en velholdt og imponerende golfbane, der garanteret vil byde på en mindeværdig golfoplevelse.

Maspalomas Golf er en mere traditionel golfbane end både Meloneras og Anfi Tauro, men er meget populær både blandt greenfee-gæster og de lokale. Maspalomas Golf ligger smukt på grænsen til det store naturreservat Las Dunas de Maspalomas og det er imponerende, når man skimter de enorme klitter langs kysten.

Hvis du vælger “Play Around” greenfee-pakken, får du således en perfekt blanding af forskellige typer golfbaner af højeste kvalitet. Det er også ret praktisk, at transport til og fra de forskellige golfbaner er inkluderet. Det er svært at finde en bedre kombination for dem, der ønsker at komme ud at spille forskellige baner.

Tenerife – Den mest populære ø

På Tenerife har vi 3 forskellige indkvarteringsmuligheder. I den mindre turistede nordlige del af Tenerife, ligger det fantastisk smukke Buenavista Golf. Her bor du på dejlige Hacienda Del Conde, som er et ”adults only” hotel, som ikke tillader børn under 16 år.

Lidt længere nede af kysten – også helt ude på kanten af Atlanterhavet med flot udsigt til naboøen La Gomera, finder du Abama Golf. Du bor på det 5-stjernede Ritz-Carlton hotel, som helt sikkert er flagskibet, når man taler luksus golfoplevelse på Tenerife.

Det sydlige Tenerife lokker med sit solsikre vejr og hvert år kommer rigtig mange golfere til området og her ligger vores sidste destination i det meget populære Golf del Sur-område. Barcelo Tenerife er vores seneste hoteltilføjelse og vi vil gerne præsentere dette resort lidt nærmere.

Barcelo Tenerife – top indkvartering og top golf!

Barcelo Tenerife, som tidligere hed Sandos San Blas, har været igennem en omfattende renovering og er virkelig på alle måder et fremragende hotel. Det er et relativt stort hotel med 272 værelser, der byder på alt, hvad du kan komme i tanke om og lidt til. Her finder du ikke mindre end syv pools, hvoraf den ene er opvarmet året rundt. For dem, der ønsker anderledes aktiviteter, er der et veludstyret fitnesscenter, en klatrevæg, volleyball og det smukke San Blas naturreservat ligger lige ved siden af.
Udover den omfattende buffetrestaurant er der flere à la carte-restauranter og en række hyggelige barer at vælge imellem. Hvis det ikke var for golfen, ville der ikke være nogen grund til at forlade hotellets område. For at tage dit ophold på Barcelo Tenerife til det næste niveau og sikre, at du får et behageligt, stressfrit ophold på Barcelo Tenerife, kan du tilføje deres all inclusive-pakke.
Barcelo Tenerife har det privilegium at være tæt på to prestigefyldte golfbaner: Amarilla Golf og Golf del Sur. Disse to golfbaner, som åbnede med få års mellemrum i slutningen af 1980’erne, byder på en storslået udsigt over havet og den mægtige Teide-vulkan.
Golf del Sur GC er en imponerende golfbane, der tidligere har været vært for European Tour, hvilket stadig giver en indikation af golfbanens kvalitet, selvom det var en del år siden. Landskabet er kuperet og byder på mange fantastiske udsigter. Bunkerne på golfbanen har det karakteristiske sorte lavasand, som ikke er ualmindeligt på De Kanariske Øer. Det ser måske lidt anderledes ud lige i starten, men når du først spiller, så føles det helt naturligt og ret imponerende.
Amarilla Golf ligger i samme område og banerne har nogle fællestræk. Det, der adskiller Amarilla Golf, er de to meget fine huller, der går helt ned til det mægtige Atlanterhav. Der er noget særligt ved golfbaner, hvor greens ligger så tæt på havet, at man kan lugte saltet og høre lyden af bølgerne langs kysten.

Desuden kan det klart anbefales at besøge Barcelo Tenerife netop nu, hvor hotellet stor superfint efter sin totalrenovering. Det er en skøn følelse at tjekke ind på et hotel, som er helt nyistandsat og hvor personalet står på spring – klar for at give dig den bedst mulige service. Sammen med de to fantastiske golfbaner bliver en tur til Sydtenerife en mindeværdig oplevelse.

Fuerteventura – Øen med de fantastiske strande

Fuerteventura er hovedsageligt kendt for sine vidunderlige sandstrande, men der er så meget mere at opdage på denne ø. For mange besøgende er det surfing langs østkysten, der med sine fantastiske bølger lokker mange besøgende til – men vi har også mange golfspillere, der kommer for at udforske de fire 18 hullers baner, der er på øen.

Caleta de Fuste – Sol, sand og hav

Blandt øens golfbaner er Fuerteventura Golf den ældste og stadig den bedste golfbane. Fuerteventura Golf åbnede i 2002 og var vært for Spanish Open tilbage i 2004. Banen ligger smukt på en bjergskråning med en betagende havudsigt og fairwayen er omgivet af palmer, villaer og grænser op til et bugtende vandløb, der ofte udfordrer spillerne. Klubhuset er bygget i klassisk hacienda-stil og rummer desuden en række hotelværelser. Elba-hotelkæden, som ejer golfbanen, har også flere 4-stjernede hoteller langs stranden, hvor de fleste af golfspillerne bor. Caleta de Fuste er en charmerende lille kystby med mange hoteller, men også et godt udvalg af butikker og restauranter.

Der er en anden golfbane i Caleta de Fuste, som støder op til Fuerteventura Golf. Denne golfbane hedder Salinas Golf og har et mere amerikansk design med store “waste-areas” og lidt større greens. Desværre har kvaliteten af Salinas Golf varieret i de senere år på grund af høje vandingsomkostninger og økonomiske vanskeligheder. Jandia Golf på den sydlige del af øen har også oplevet lignende udfordringer. Den fjerde golfbane er Playitas Golf, som er en del af multisportsanlægget Playitas Sport.

Afslutningsvis kan det siges, at det er absolut muligt at få en fornøjelig golfoplevelse på Fuerteventura, selvom det generelt ikke når helt op på Gran Canarias og Tenerifes niveau – men det afspejler sig naturligvis også i prisniveauet for golfrejsen. På vores golfrejsemål på Fuerteventura vil du kunne nyde godt af vores service med golfvært. Så hvad enten du vil slappe af eller spille golf under din ferie, så vil de gøre alt for, at du får den bedste golfoplevelse på Fuerteventura.

Læs mere om golf på Gran Canaria

Læs mere om golf på Tenerife

Læs mere om golf på Fuerteventura