Golf på Cypern

Cypern er Middelhavets tredjestørste ø og bedst kendt for sine strande og milde klima. Cypern er dog langt fra kun smukke strande – øen har en lang og spændende historie, der strækker sig tusinder af år tilbage og der er mange interessante steder at besøge.

Det var også på Cypern, at Afrodite trådte ud af det frådende hav og siden har øen haft status som kærlighedens ø. En af Cyperns mest kendte golfbaner hedder også Aphrodite Hills og ligger ikke langt fra klippen, hvor det siges, at Afrodite steg op af havet. Der er i alt fem golfbaner på øen og de holder alle høj, international klasse og er designet blandt andet af de kendte banearkitekter Nick Faldo, Cabell B Robinson og Donald Steel. Den ældste golfbane er Minthis Golf Club som åbnede i 1994, men det er Korineum Golf, der er den eneste golfbane, der er beliggende i den nordlige del af Cypern.

Cypern

Nordlige Cypern

En af de mindste regioner i det nordlige Cypern hedder Giren. Her bor godt og vel 62.000 indbyggere og hovedstaden er den charmerende kystby Kyrenia. Her er der et stateligt byzantinsk slot, der blev bygget allerede i 330 e.Kr. og den vidunderlige golfbane Korineum Golf.