Studietur til Belek

Golf i Tyrkiet er stort set lig med Golf i Belek. Denne lille golfoase øst for Antalya findes ikke magen til andre steder i Europa. Området byder på topklasse golfbaner designet af nogle af verdens mest prominente navne og næsten alle golfbanerne kan betegnes som parkbaner – som står flot skåret ind i pinjeskoven og nogle af dem helt ud til Middelhavet.

Det er her vi skal slå vores folder de næste 2 dage. Golf Plaisir har igen Belek i rejsesortimentet og vi skal ved selvsyn teste både hoteller og tilstødende golfbaner og det er et tætpakket program der venter. Vi skal sove på 3 forskellige hoteller, besigtige yderligere 3 og spille på 7 forskellige golfbaner – så spænd sikkerhedsselen, for nu går det stærkt!

Vi er fløjet fra forskellige lufthave i Skandinavien – alle med Turkish Airlines og med mellemlanding i Istanbul. Det fungerede virkelig godt med god mad og mulighed for at se nogle af de film, man har misset, men der gik selvfølgelig lidt ekstra tid med transport.

Vi er afsted sidst i november 2022 og det er sommergolftøjet, vi har taget med. Det milde vejr ved Belek og de mange solskinstimer gør, at en golfrejse til Belek er muligt næsten hele året rundt. Om vinteren plejer temperaturen at ligne det skandinaviske forår, hvor du fint kan spille golf i korte ærmer. Hen over foråret bliver det varmere og vil gøre golfrejsen til Tyrkiet endnu mere behagelig. Vi var tidligt på færde om morgenen og der var det rart med en trøje til at starte ud med – men der gik ikke lang tid førend solen kom frem og vi spillede i bare ben og t-shirts.

Golf i Belek har i løbet af de sidste ti år udviklet sig til et sandt paradis for golfspillere og det stopper ikke her – det er hensigten at dette område på sigt skal tiltrække alle slags sportsudøvere. Men som det står nu er ALT – og det er virkelig ALT tilrettelagt for golfspillere og det virker både ret overvældende, men samtidig også ret bekvemt. Man mærker hurtigt at al personale ved, hvordan de kan gøre livet både nemmere og mere behageligt for os golfspillere.

Der ligger ikke færre end 14 kæmpe golfresorts side om side langs kysten – alle hotellerne forsøger at overgå hinanden i overdådighed og omtanke og når man først har overgivet sig til konceptet All Inclusive, så føles det virkelig dejligt, bare at give sig hen til komplet opvartning. Der er en hær af venligt personale alle steder, der let og diskret sørger for at dit udstyr kommer af og på golfvognen eller op og ned fra værelset, der vasker dine køller eller giver dine golfsko en kærlig behandling. Er du lidt sulten er der lækre snacks og kølige drinks lige rundt om hjørnet. Men spis ikke for meget – for når det er tid til nogle af hovedmåltiderne, så venter der dig de største og mest overdådige buffeter, man kan forestille sig. Her er noget for enhver smag og alt virker virkelig frisk og veltillavet og hvis man ikke tænker for meget på madspild, så skal man bare nyde at tage for sig og håbe på, at der er en plan for alle resterne…!

Netop den høje kvalitet på hotellerne er med til at gøre en golfrejse til Tyrkiet til en af de absolut bedste oplevelser. Alle hotellerne bryster sig af at være femstjernede hoteller og vi var da også ret imponeret over de fleste af dem. Alle havde gjort meget ud af julen (selvom de jo ikke selv fejrer jul), så mon ikke man kan forvente, at der generelt er gjort en del ud af udsmykningen – uanset, hvornår på året man kommer. Mange af hotellerne er nok ikke målrettet en skandinavisk minimalist og kan virke noget ”over the top” – men igen; det er ret fascinerende og virker meget naturligt, når man er der, at de fleste hoteller snildt har plads til et 15 meter højt juletræ i lobbyen.

 

De tre Golf Plaisir hoteller er ret forskellige.

1. Sueno Golf Hotel er det mindste i Belek med kun 174 værelser og det tætteste man kommer et intimt golfhotel, som virker hyggeligt og familiært. Så hvis man gerne vil have det lidt roligt, men samtidig have alle bekvemmelighederne som lækker restaurant, barer, spa faciliteter, pool og sauna, fitness samt caddiemaster, så er det et virkeligt godt valg. Desuden har du to gode baner at vælge mellem lige uden for døren!

2. Titanic Deluxe derimod er et rigtigt Belek hotel med hele 594 værelser i forskellige kategorier. Her er stort, flot og meget elegant og udvalget er enormt – her er ALT du kan ønske dig: mange forskellige restauranter med både buffet og a la carte og et hav af forskellige aktiviteter, som man frit kan bruge, hvis man ikke skal spille golf hele tiden! Her får du virkelig god fornemmelsen af hvad femstjernet luksus kan være – så det er bare at checke ind og nyde det hele! Golfbanen Cullinan Links Golf Club ligger direkte ved hotellet, men det kræver en kort tur i shuttlebus for at komme til klubhuset.

3. Lykia Golf Hotel og Lykia Links ligger lidt øst for Belek, hvor der er lidt mere roligt – det er et stort 500 værelsershotel, hvor det meste er planlagt og bygget til sol- og badegæster – så her er der masser af pools, restauranter samt mulighed for forskellig vandsport. Hotellet har set bedre dage, men det ligger med udgang til 1. tee til en helt fantastisk golfbane, hvor der spilles klassisk links-golf. Så hvis man ved, at man skal bruge al tiden på golfbanen, så er Lykia et perfekt valg – for Lykia Links er noget helt særligt og holder et virkeligt højt niveau hele banen rundt!

Der var desværre ikke megen tid til at afprøve de forskellige hotellers mange tilbud – men der var nogle i gruppen, der afprøvede det tyrkiske Hamam bad og det blev til en kæmpe oplevelse. Hamam har rødder helt tilbage til oldtiden og spiller stadig en central rolle i Tyrkiet i dag og er en blanding af dampbad med opvarmning af kroppen med efterfølgende bodyscrub og massage. Det kan virke lidt grænseoverskridende af lade sig indsmøre i sæbe, men snart er der skum over det hele og at dømme efter snakken bagefter – så er vi andre virkelig gået glip af noget 😊

Men det er selvfølgelig golfen, som vi reelt er kommet for og vi kan kun overordnet konkludere, at det er ikke uden grund, at Belek er anerkendt for at være et af Middelhavets absolut bedste golfområder. Stedets naturlige skønhed med bjergene i baggrunden, flotte pinjeskovområder, fine vandløb og så naturligvis Middelhavets blå bølger, gør det bare til det perfekte sted at anlægge golfbaner.

Men også den høje standard på banerne er værd at fremhæve og selvom vi spillede fra tidlig morgen til sen aften, så blev vi ikke forstyrret af greenkeepernes arbejde – alt foregik diskret og professionelt og helhedsindtrykket var absolut i orden.

Selvom banerne er anlagt i næsten det samme område, så har de mange baner alligevel hvert deres særpræg og forskellig sværhedsgrad. De fleste er såkaldte resortbaner og passer til mange forskellige niveauer, men fælles for dem alle er, at der generelt er højt niveau – som gør alle banerne til en fornøjelse at spille.

Så ønsker du en golfrejse, hvor den høje kvalitet er i højsædet hele vejen rundt og hvor ALT drejer sig om golf, så er Tyrkiet absolut et godt valg. Men man skal lige forberede sig på, at det godt kan virke lidt overvældende og kontrastfuldt at havne i denne kolossalt, store golfindustri. Du lander simpelthen på den vildeste Golf-planet, hvor alt er godt, når du først har kørt gennem portene til resortet. Så kan du nyde All inclusive konceptet og opholde dig uforstyrret i din golf-boble, indtil du skal hjem igen.

Dette lyder tillokkende for rigtig mange og derfor er Tyrkiet og Belek blevet en virkelig drømmedestination med mange fantastiske baner, der bare venter på at blive spillet!

DHH december 2022