Golf ved Lissabon


“Pak egoet ned i bunden af golfbagen”

Lasse Sonne Nielsen, Hdc +0,2
Lasse anbefaler – Praia D’El Rey & West Cliffs

”Praia D’El Rey og West Cliffs ligger smukt ud til vandet, ca. halvanden time nord for Lissabon. Man bor på Praia D’El Rey, hvor det er muligt både at bo på det lækre Marriott-hotel samt i lejligheder, som er helt ideelle til Long Stay, da de er super godt udstyret og forholdsvis store. Praia D’El Rey -banen er en fantastisk golfbane, som egentlig minder lidt om en sydeuropæisk udgave af Barsebäck, som mange danskere kender til. Her er både finurlige skovhuller og brutale åbne huller langs Atlanterhavets brusen, hvor udsigten er intet mindre end forrygende. Det er ikke verdens længste bane, men man skal holde sig i spil og placere sig rigtigt, for at komme hjem med en god score.

 

West Cliffs

West Cliffs er Portugals nye golf-darling og ligger blot 8 minutters kørsel fra Praia D’El Rey. En helt ny bane, som åbnede sidste år, og som er anlagt i et links-agtigt landskab med små, tætte buske langs fairways. Den minder om baner på Long Island og langs det australske ”Sand Belt”. Banen er sværere end gennemsnittet, hvilket vores scores også bar præg af.

Der er en nogle steder, hvor man skal flyve bolden et pænt stykke for at nå fairway. Derfor vil jeg anbefale, at man pakker egoet ned i bunden af golfbagen og vælger et teested som er kortere end normalt, da det vil give en klart bedre oplevelse. Spiller man fra det rette teested er banen en fantastisk oplevelse. Udsigten er, ligesom på Praia D’El Rey, fuldstændig fantastisk.”

 

Læs mere om Praia D’El Rey & West Cliffs

“Par 3 hullerne springer i øjnene, alle fremragende golfhuller”

royal obidos

Søren Johansen, Hdc 11
Søren anbefaler – Royal Óbidos

Royal Óbidos blev legenden Severiano Ballestros sidste bane, og en fantastisk afslutning på en gloværdig karriere som golfspiller og også som designer. Her, ikke langt fra Praia del Rey, fik Seve et unikt stykke land ned mod Obidos Lagunen. Og han leverede, selvfølgelig også med hans karakteristiske S-bunker.

Royal Óbidos, som åbnede i 2012, er en forholdsvis lang bane, du starter højt ved klubhuset og det femstjernede Evolutee Hotel. Terrænet falder ned mod lagunen, som på mange huller er aldeles nærværende. Banen kræver på sine steder fuld koncentration og præcision, men her er også tid til at slappe af, og nyde de fantastiske omgivelser og den skønne park/hedelands bane. Par 3 hullerne springer i øjnene, alle fremragende golfhuller, hvor hul tre er favoritten.

Royal Obidos

Er man i området, da hører en runde på Royal Óbidos til. Ultimativt bor du på det eksklusive Evolutee, ikke mindst berømmet for deres køkken. Alt i alt, Royal Obidos har løftet Oeste som golf destination.

Og når du alligevel er her, så besøg middelalderbyen Óbidos, og en fantastisk velbevaret en af slagsen. Små gyder, brostenbelagte gader, fredelige torve, og en komplet ringmur. Byen er et oplagt mål for en dagsudflugt, og bliv gerne hængende og spis middag i byen når roen sænker sig, og turistbusserne kører hjem. Ligeledes er fiskerbyen Peniche og autenstiske Caldas da Rainha et besøg værd, regionen har meget, ikke mindst golf, at byde på.”

 

Læs mere om Royal Óbidos

“På Troia får du ro, natur og en smuk golfbane”

Troia Golf

Jakob Plougmann, Hdc 18
Jakob anbefaler – Troia Golf

”Oplevelsen på Troia starter allerede når du stiger ombord på den lille katamaran-færge i Setúbal og sejler de 20 min over mod den lille halvø Troia. Den naturskønne ø ser indbydende ud med kridhvide strande og tæt nåleskov. Kun 5 minutters kørsel fra færgelejet ligger Troia Golf, som er en spektakulær skov- og seaside bane af Trent Jones Sr.

Troia Golf er en relativ udfordrende bane med forholdsvis smalle fairways og små greens, men slå man lige er man på sikker grund. De flotte huller helt ud til vandet er en visuel nydelse og kan også være en ekstra udfordring, hvis man spiller på en dag hvor blæsten tager fat i banen.
I vores pakker på Troia, så bor du blot 5 minutters kørsel fra golfbanen. Auqualuz Suite Hotel ligger ned til stranden og kun en kort gåtur fra marinaen. Jeg boede i et studio-lejlighed, som var fint udstyret med et kitchenette, badeværelse, to senge i opholdsstuen og en stor balkon med udsigt til poolen og Arrábida Naturparken.

Golf lissabon

Fra hotellet var der kun 5 minutters gang ned til marinaen, hvor der ligger et par fiskerestauranter, en italiensk restaurant, en burgerrestaurant, samt en lille håndfuld andre restauranter. Vi spiste på en af fiskerestauranterne og det var en udsøgt fornøjelse til en fornuftig pris.

Dagen efter tog vi færgen tilbage til Setúbal for at opleve byen. Fra marinaen sejler der en katamaran-færge, som kun medtager gående passagerer og du ankommer midt i marinaen i Setúbal. Her møder du en hyggelig lille storby, hvor især miljøet omkring havnen har en speciel charme. Bevæger du dit lidt værk fra havnen og går på oplevelse lidt inde i byen på hyggelige brostensbelagte gader og små restauranter. Her kan man sagtens få et par hyggelige timer til at gå uden problemer.

På Troia får du en helt speciel golfferie og det er et perfekt rejsemål til dig, som sætter pris på roen og idyllen, naturoplevelser, den portugisiske autenticitet og ikke mindst en klassegolfbane. Om det gælder en uge eller et long stay, så får Troia mine varmeste anbefalinger.”

 

Læs mere om Troia Golf