Golf på Tenerife

Rejseberetning fra Tenerife

Vores kollega Lasse har for nyligt været en tur på Tenerife, for at se sig lidt omkring på øen og lære vores hoteller og golfbaner bedre at kende. Foruden en bedre kulør i ansigtet, er Lasse vendt hjem med masser af inspiration og en lille forelskelse i denne skønne Kanariske ø.

Jeg har været en tur på Tenerife for nylig for at se vores destinationer, på denne herlige ø, hvor Teide kan ses fra de fleste steder. Vulkanen Teide dominerer på denne smukke, kanariske ø. Fra de fleste steder skråner det meste af øen fra kysterne og op mod Teide, hvilket giver nogle fantastiske udsigter, hvilket også er gennemgående når vi snakker om både golfbaner og hoteller.

Luksusgolf på Abama

På min rundtur på øen startede jeg på Abama Golf, som er kendt som det bedste Golf Resort på Tenerife. Her er der intet der er overladt til tilfældighederne. Banen ligger lidt oppe af bjergsiden, hvor man har hotellet for foden af banen, tættere på kysten. Det betyder, at man har en forrygende udsigt over havet fra mange af banens huller. De første 9 huller er meget kuperet. Noget man selvfølgelig bemærker, men buggy er inkluderet, så det gør det hele noget lettere at komme rundt. På trods af de kuperede huller, så er det kun på 9. hul, hvor man kan være i tvivl om hvor man skal slå hen. Her kan det anbefales at køre frem i buggyen og se hvor man skal hen i indspillet til green.

abama golf

 

De sidste 9 huller er mindre kuperet og med lidt mere plads fra tee. Her føles det mere som en stor, grøn oase med masser af flotte palmetræer rundt omkring på banen. Alt i alt en rigtig god oplevelse, hvor der ikke er mange græsstrå der vender forkert. Hertil hører et lækkert klubhus, med en dejlig udsigt over hul 18 med Atlanterhavet i baggrunden.
Hotellet er ret genkendeligt med sin flotte Terracotta-farve, som gør det hele lidt mere roligt på trods af størrelsen. Der mangler ikke noget på hotellet, hvor man både kan blive indlogeret i lækre værelser eller villaer, hvis man er en hel familie. Der er masser af restauranter, hvor man kan nyde aftensmaden uden at skulle køre nogle steder.

Spil Europas Pebble Beach

Dagen efter gik turen nordpå til Buenavista Golf, som ligger på den nordlige del af øen, ca. 1 time og 15 minutter fra lufthavnen. Derfor skal man en tur rundt om Teide, hvilket giver nogle bjergtagende views over både havet og Teide, hvis man kan se vulkanen for skyerne, som naturligvis findes i den højde. Specielt den sidste del af køreturen er rigtig smuk, når man er kommet rundt på Teide. Her er der flotte udsigter over den nordlige kyst, hvor vandet er noget vildere end på Sydsiden af Tenerife.

Ved Buenavista-banen ligger Melia Hacienda del Conde, som er et skønt Adult-Only hotel, hvilket betyder at man skal være min. 16 år for at bo på hotellet. For mig er det det perfekte sted til en uges afslapning med ægtefællen eller partneren. Her er stille og roligt og ikke mindst rigtig hyggeligt. Derudover er her en skøn, opvarmet Infinity-pool med udsigt over Atlanterhavet, hvor man kan nyde livet. Værelserne er store og rummelige og med en skøn udsigt over banen og/eller vandet.
Buenavista-banen var, for mig, den største oplevelse på turen. Man kan roligt kalde den for Europas Pebble Beach. Der er havudsigt fra samtlige huller og på flere af hullerne kommer man helt tæt på vandet – så tæt, at man kan risikere at blive ramt af skumsprøjt fra de store bølger.

Buenavista Golf

 

Det er let at tage sig selv i, at stå og nyde udsigten og de hypnotiserende bølger, men bortset fra det, så er det faktisk også en glimrende golfbane rent designmæssigt. Her handler det også om, at holde tungen lige i munden på de første 9 huller, da der kan virke lidt smalt flere steder. Ofte er der dog mere plads i siderne når man først kommer ud på fairway. De sidste 9 huller er lidt lettere at gå til, men her kommer vandet mere i spil – både koncentrations- og spillemæssigt. Banen er derudover i rigtig god stand, som gør den til en fornøjelse at spille. Banen kan både gås rundt eller man kan leje en af de mange buggies, der er til rådighed.

Lavasand i bunkers på Golf del Sur

På sidstedagen gik turen forbi Golf del Sur, som har 27 huller, hvilket giver lidt flere valgmuligheder. Her har vi både Sandos San Blas og Vincci Tenerife tilknyttet. Begge hoteller ligger omkring 5 minutters kørsel fra banen.

Banen er noget mere flad end både Buenavista og Abama, så den kan sagtens gås rundt. Dog er der intet der er helt fladt på Tenerife, så de flotte udsigter er her stadig. Banen ligger dejligt tæt på lufthavnen, som gør det nemt og bekvemt at komme til og fra lufthavnen. Man bemærker nogle fly omkring middagstid, men man vender sig hurtigt til det.
Banen udskiller sig fra de andre ved at have lavasand i bunkerne, hvilket gør at alle bunkers er helt sorte. Det skal man lige vende sig til, men jeg synes at det giver et rigtigt godt look – og så er det nemt at se sine bolde i bunkerne. Banen er generelt til at gå til for de fleste, hvor både den rutinerede og den knap så rutinerede golfer bliver tilpas udfordret. Banen er den næstældste på Tenerife, hvilket giver en lidt mere lokal følelse og en anden slags hygge i det ældre, charmerende klubhus.

Golf del sur

 

Når du spiller Golf del Sur er der både mulighed for All Inclusive på Sandos San Blas og overnatning med morgenmad på Vincci Tenerife. All Inclusive er altid dejlig bekvemt, men her er også masser af restauranter i de forskellige kystbyer rundt om hotellerne og golfbanen, hvor man let kommer frem og tilbage med en taxa til en fornuftig pris.

Alt i alt er Tenerife en super god golfoplevelse. Det skønne klima med mellem 20 og 24 grader året rundt gør det behageligt at gå og spille golf. Det kan selvfølgelig blæse, da man sjældent er langt fra havet, men for det meste føles vinden behagelig og ikke bidende kold, som vi oplever den i Danmark i vintermånederne.

Let’s Golf!

Tenerife Golf