Golf i Cape Town

De fleste golfspillere, der tager til Sydafrika, besøger normalt Cape Town eller Western Cape og ofte også vindistriktet omkring Stellenbosch. Der er omkring 40 golfbaner i området omkring Cape Town. Her kan man blandt andet findes Sydafrikas ældste golfklub, Royal Cape, som åbnede i 1885.

De mest bedømte golfbaner omkring Cape Town er Arabella Golf Club og Pearl Valley Golf Club, som begge er topbaner i Sydafrika. Generelt kan man sige, at Sydafrikas absolut bedste golfbaner ikke findes i Cape Town, men området er kendt for, at golfbanerne holder et højt niveau – både i forhold til design og kvalitet. Det er også meget smukt og du spiller også meget golf med dine øjne!

Størstedelen af alle turister tager til Cape Town af andre årsager end blot at spille golf. Der er mange attraktioner og det er meget populært at gå på oplevelse i vindistriktet i Stellenbosch. Der er ikke mindre end 200 vingårde og mange turnerer rundt på forskellige vinsmagninger. Flere af vinmarkerne går tilbage til slutningen af 1600-tallet og miljøet i sig selv grund nok til et besøg.

Taffelbjerget, Kap det Gode Håb og Robben Island er tre populære seværdigheder forbindelse med et besøg i Cape Town. Tager du svævebanen op til Taffelbjerget, har du en uforlignelig udsigt over hele Cape Town og False Bay.

Kap det Gode Håb bliver nogle gange forvekslet med Afrikas sydligste punkt og det punkt, hvor Atlanterhavet bliver til Det Indiske Ocean. Det korrekte punkt for dette skal findes omkring 15 miles sydøst for Cape Town, ved Agulhas. For datidens søfolk var det dog en vigtig milepæl at runde Kap det Gode Håb. Det var her de ændrede kursen for den videre sejlads og det er nok derfor den er så berømt. Her er også en fantastisk udsigt og hele naturreservatet og det er en fantastisk oplevelse i sig selv.

Fængselsøen Robben Island er som Alcatraz ude på havet. Det var her, Mandela tilbragte 18 år af sit liv. Fængselsøen er nu et museum og der er både flere gange om dagen, når vejret tillader det.

Selve Cape Town, som er Sydafrikas næststørste by, er naturligvis et besøg værd, ligesom alle strandene både på Atlanterhavskysten og i False Bay. For de fleste er Cape Town en drømmerejse, men også en destination at vende tilbage til. Der er altid mere at udforske og opdage.

Safari er også noget, man forbinder med Sydafrika. De nærmeste Big 5 Game Resorts ligger cirka to en halv time øst for Cape Town.

Vores golfrejser til Cape Town