Vandet, der bruges på Sal, kommer fra afsaltningsanlæg, da øen ikke har naturligt ferskvand. Som navnet antyder, har saltudvinding historisk set været en vigtig industri på Sal. I dag produceres der stadig mindre mængder salt til lokalt brug fra Salinas-saltminerne. Saltholdigheden er høj, så hvis man prøver at bade i saltbassinerne, vil man flyde som en kork. Den charmerende by Santa Maria har en 8 km lang sandstrand, og langs byens hyggelige hovedgade finder man de fleste restauranter. Fisk og skaldyr dominerer menukortene, men det er værd at prøve nationalretten Cachupa, som er en form for stuvning, der kan indeholde alt fra kød og fisk til søde kartofler, bønner og kål. Den lokale spiritus, Grogue, minder om en blanding af hjemmebrændt og grappa. Øen Fogo producerer vinen Cha, som er værd at smage, mens portugisiske vine dominerer ellers. Lokalt øl, en lys lager ved navn Strela, er også populært.
Øens strande er i særklasse – brede, finkornede og gyldengule med krystalklart, turkisblåt vand, der næsten omkranser hele øen. Vandet bliver dog hurtigt dybt, og bølger er mere reglen end undtagelsen. Nogle af de bedste strande inkluderer Santa Anna-stranden og Algodoeiro Beach, hvor flere internationale hotelkæder ligger. Kite Beach er en favorit blandt kite- og windsurfere, der tiltrækkes af de gode bølgeforhold.
Havskildpadder lægger deres æg langs Sals kyst, og i klækningsperioden, frem til midten af november, kan man opleve dette fascinerende naturfænomen. Palmeira, en lille fiskerby, er kendt for sine farverige huse og fine vægmalerier, og her kan man se fiskere håndtere dagens fangst. Vigtigst af alt, findes der på Sal den eneste 18-hullers golfbane på Kap Verde. På øen São Vicente findes en 9-hullers sandbane, som sikkert er en sjov golfoplevelse, men ikke værd at rejse den lange vej for.