Viveiro Golf

Viveiro Golf

Det bedste af Kap Verde

Viveiro Golf er den første og eneste græsgolfbane på Kap Verde, beliggende på øen Sal. Hvis der havde været ubegrænset adgang til ferskvand på Kap Verde, ville der have været betydeligt flere golfbaner, ligesom på De Kanariske Øer og Mallorca, for at tiltrække flere turister. På Sal findes der dog ikke naturligt ferskvand. At bygge og drive Viveiro Golf har helt sikkert været en udfordring med de mildt sagt hårde betingelser, hvilket har resulteret i en imponerende golfbane i det, man kalder "Arizona Desert-stil", hvor fairways er omgivet af waste areas.

Kap Verde består af ti hovedøer, hvoraf ni er beboede. Sal, som har den største internationale lufthavn, modtager størstedelen af de turister, der årligt besøger øgruppen. Øgruppen ligger midt i Atlanterhavet, cirka tre timer syd for De Kanariske Øer, ud for Afrikas kyst. Turister tiltrækkes primært af det stabile, varme klima med 360 solskinsdage om året og de smukke sandstrande.

Sal er en lille ø, cirka 30 km lang og 12 km bred, hvilket betyder, at afstandene er korte. Fra golfklubben er der kun få minutter til den charmerende kystby Santa Maria. I løbet af dagen kan Santa Maria virke en smule “søvnig”, men om aftenen kommer den lille by til live, og både lokalbefolkningen og turister opholder sig langs hovedgaden. Her er der et forholdsvis stort udvalg af gode restauranter, der serverer et stort udvalg af internationale retter samt lokale specialiteter. Prøv gerne nationalretten Cachupa, som er en fyldig suppe. Sandstrandene er smukke, men den barske natur har sin egen skønhed.

Da portugiserne opdagede øerne i 1456, var de ubeboede. Nu er befolkningen en blanding af europæiske efterkommere og afrikanske slaver, hvilket giver en mere europæisk end afrikansk følelse. Her klarer man sig godt på engelsk, endnu bedre på portugisisk og bedst på kreol.

Kap Verde ligger tæt på ækvator, hvilket gør, at temperaturforskellene er små. Temperaturen falder sjældent under 20 grader og overstiger sjældent 30 grader. En konstant brise fra havet er behagelig midt på dagen, når det er varmest, og tiltrækker mange surfere. Vinden er en konstant faktor, der skal tages med i beregningen, også på golfbanen.

Fakta

Golfvært Ja
Baner i nærområdet 9 huller (sandbane på øen Sao Vincente)
Afstand lufthavn 17-18 km (afhængig af hotel)
Nærmeste by Santa Maria, 100 meter til 3 km (afhængig af hotel)
Arrangementer Turneringer, udflugter mm.

Hvad er inkluderet i rejsen?

Laveste pris: 18 995,-

7 nætter i delt dobbeltværelse
Morgenmad alle dage eller all inclusive
5 greenfees inkl. transport t/r golfbane-hotel.
Fly
Flyskatter
Transport af golfbag
Transfer lufthavn-hotel t/r
Service af skandinavisk- eller engelsktalende repræsentant

Valuta
Den lokale valuta, kapverdiske Escudos, kan ikke anvendes uden for Kap Verde. Du bør derfor ikke veksle for mange escudos. Da der er meget få pengeautomater, bør du medbringe Euro i kontanter. Euro er almindeligt accepteret på de større turiststeder..

Flygplatsskatt
På Kap Verde kræves en lufthavnsskat, og denne skat er inkluderet i rejsens pris. Det du skal gøre, er at udfylde en online formular med indrejsedetaljer, med alle passagerers navne, fødselsdatoer, pasnumre, nationalitet og passets sidste gyldighedsdato - dette skal gøres senest 7 dage før afrejse.

Turistskatter
På flere rejsemål opkræver lokale myndighederne turistskat i forbindelse med hotelovernatninger. Denne skat opkræves af hotellet og betales ved udcheck fra hotellet. Læs mere om turistskatter her.

Vejret lige nu

weather-icon26.3℃

Viveiro Golf

Trods mange rygter om forskellige golfprojekter på Kap Verde er det først i 2024, at Viveiro Golf indviede sin 18-hullers bane. Golfbanen drives og ejes af en italiensk familie, der forelskede sig i Kap Verde og har været aktive på øen siden begyndelsen af 80'erne. Men hvordan skaber man en golfbane på en ø, der mangler ferskvand?

År med forsøg for at finde en græssort, der kan vokse med saltvand og genbrugt vand under Kap Verdes særlige forhold, har været afgørende. Banen er designet af italieneren Fulvio Bani, som fik til opgave at skabe en golfbane af international standard med minimale græsarealer. Resultatet er en unik bane, der minder om de såkaldte Arizona-ørkenbaner, hvor grønne fairways står i skarp kontrast til de omgivende waste-områder.

Det er en smuk og spændende bane, som adskiller sig markant fra de baner, vi har i Norden. At et projekt, der ved første øjekast virkede umuligt, nu er blevet en realitet, er en imponerende bedrift.

Når man står på tee og kigger ud over åbningshullet, ser det ud som om grønt græs er rullet direkte ud i det barske landskab, hvor spilleområdet ligger som grønne øer. Tee er en ø, og du slår bolden til fairway-øen, hvorefter der kan være et ”waste area” lige foran ø-greenen. Det er utroligt anderledes og spektakulært. Grænsen mellem græs og waste area er skarp. Der er ingen rough, så spillet går hurtigt, og du kan nemt finde din bold. De fleste huller følger en lignende struktur med øer af græs for at minimere de områder, der skal vandes.

Fra tee på hul 3 kan man se havet på begge sider af banen, og her tager vinden til. Vinden er en konstant faktor, men den sikrer også, at temperaturen altid er behagelig – hverken for kold eller for varm. Greenområderne er gennemgående meget flotte og ser ud som grønne øer omgivet af den ofte rødligt farvede sand udenfor spilleområdet.

En større dam tilføjer en ekstra dimension til banens unikke farvepalet med grønt græs, rød jord, hvidt sand og sort lavagrus. Hul 4 er en smuk dogleg, hvor du skal slå over dammen på andetslaget, og også på det næste par 3-hul kommer dammen i spil, hvor bunkerne på højre side hjælper med at undgå skråningen ned mod vandet på venstre side.

De første ni huller har været i spil siden 2022, og de sidste ni åbnede i 2024, hvilket gør det til en komplet bane. De afsluttende huller har en lidt anderledes karakter med strategisk placerede fairwaybunkere, bredere fairways og større græsområder. Det giver en mere traditionel golfoplevelse, selvom de skarpe kontraster mellem fairway og wasteland stadig er til stede. Det er også på de sidste ni huller, at man næsten når helt ned til havet. Hul 12 er uden tvivl et af banens signaturhuller, smukt udlagt med en fairway omgivet af palmer og en green med havet som baggrund. Det efterfølgende par 3-hul løber langs havet og er også exceptionelt smukt. Viveiro Golf er allerede en god bane, men den vil kun blive bedre med tiden.

Ejerfamilien driver også øens eneste planteskole og botaniske have, hvilket både er praktisk og nødvendigt for at kunne drive en golfbane på Kap Verde. De har plantet nær 10.000 palmer, som med tiden vil indramme banen yderligere. Fairways er perfekt anlagt, greenområderne er velholdte, og greens er store og let ondulerede.

Viveiro Golf skiller sig ud fra mange andre golfbaner. Banen har ingen rough, og hvis man slår uden for fairway, havner man i wasteområderne. Disse områder består af forskelligt terræn, og det er generelt nemt at slå fra den røde jord eller sand, men det kan være udfordrende at slå fra småsten eller lavasand, som kan beskadige køllerne. På Island bruger mange en lavakølle til dette formål, men på Viveiro får spillerne en lille måtte, de kan slå fra, ligesom på visse baner i Skotland om vinteren. Måtten har en let rough-karakter, så der er en lille straf for at være uden for spilleområdet, men udstyret bliver ikke beskadiget. Tee-stederne er af kunstgræs dækket med et tyndt lag sand.

Træningsområderne er gode med en putting-green og et pitchområde ved siden af klubhuset. Driving rangen er cirka 300 meter lang, men der er ikke investeret i græsområder her, så man slår ud mod et grusfelt. Klubhuset er midlertidigt og består af barakker, men der er toiletter, reception med et begrænset udvalg af golfudstyr, mulighed for at leje køller, vogn eller golfbil samt en bar, der serverer lokal, kold øl efter runden – enkelt men charmerende.

Fremtidsplanerne er ambitiøse. Der er allerede planer om yderligere ni huller samt et nyt klubhus og hotel tæt på banen. Dette er ikke et lille hobbyprojekt, selvom faderens passion for golf driver det. Da han kom til øen for over 40 år siden, var det for at bygge og drive hoteller, og han har spillet en vigtig rolle i Kap Verdes udvikling som turistdestination. Viveiro Golf er endnu et skridt i denne udvikling.

Fakta

Bankaraktär Ökenbana/Arizona stil
Banfakta Par 72 6005 5411 4588
Drivingrange Utslag från matta
Banor i närområdet 1
Hcp-gräns 54
Bandesign Fulvio Bani

Melia Dunas Beach Hotel

Dette er et klassisk all-inclusive-hotel direkte ved stranden, med en indbydende og frodig atmosfære. Hotellet har flere poolområder og et mindre restauranttorv på området. Der er fem restauranter og flere barer. I all-inclusive-pakken er der altid inkluderet middag på buffetrestauranten Mosaico, men man kan også reservere bord tre gange i løbet af en uges ophold på de forskellige à la carte-restauranter. Der er desuden flere barer, hvor lokale drikkevarer som simple spiritus, husets vin, øl og sodavand er inkluderet.
Værelserne er cirka 40 kvm store og indrettet i lyse farver med mørke trædetaljer. Hvert værelse har en balkon eller terrasse og er udstyret med aircondition. Derudover findes der pengeskab, elkedel, hårtørrer og TV med satellitkanaler.

Hotellet ligger ved Algodoeiro-stranden, og der er kun 3 km til byen Santa Maria, som byder på et godt udvalg af restauranter. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du besøge hotellets spa, drevet af YHI, og nyde en afslappende massage eller behandling.

Hotellet strækker sig over en lang og smal grund, og fra indgangen og receptionen er der en forholdsvis lang strækning ned til havet. Langs stranden ligger der flere hoteller og en lille strandpromenade. På en kunstig ø midt på stranden finder du Bikini Beach Club med pool, restaurant og en elegant loungebar, som er åben både dag og aften. Langs strandpromenaden er der også nogle barer og restauranter, som ikke er en del af all-inclusive-konceptet. Stranden har fint sand, men i vandet er der sten og klippeblokke. Det er vigtigt at bemærke, at vandet hurtigt bliver dybt, og selvom stranden er relativt beskyttet, kan der forekomme store bølger, når det blæser.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Antal rum 313
Byggeår 2014
Faciliteter 5 restauranter flere bar og poolområde, Tennis, fitness og Spa
Avstånd Golfbana 1 km

Hotel Odjo d'Agua

Odjo d'Agua er et af de ældste hoteller på Sal og ligger direkte ved stranden i Santa Maria. Dette charmerende hotel tilbyder en personlig, rustik atmosfære og er dekoreret med kunst og gamle fotografier, der skildrer øens historie. Restauranten, som er hotellets hjerte, har en udendørs terrasse lige ved strandkanten, hvor man gerne bliver siddende længe.

Hotellet består af flere forskellige bygninger, hvilket kan virke en smule uoverskueligt, men dette bidrager til dets unikke charme. Værelserne, som er cirka 20 kvm store, er personligt indrettede og varierer i stil, kunst og design. Standarden er enkel, og selvom badeværelserne er moderne, er de relativt små sammenlignet med nutidens hoteller. Alle værelser har balkon og aircondition, selvom nogle balkoner har adgangsveje, hvor andre gæster kan gå forbi.

Selvom hotellet ikke har et fitnesscenter, tilbyder det spabehandlinger og har livemusik nogle aftener om ugen. Hotellet har to pools, hvoraf den ene strækker sig ud som en mole i havet. Beliggenheden er ideel, med kun få meter til både stranden og centrum af Santa Maria.

Selvom hotellets restaurant er af høj kvalitet, er det kun morgenmad, der er inkluderet, da der er mange restauranter i nærheden. På Sal er afstandene korte, og selvom du bor direkte på stranden i Santa Maria, er der kun 3 km til golfbanen. Stranden er 8 km lang og betragtes som en af de smukkeste på øen. Selvom sandet strækker sig så langt øjet kan se, er der nogle flade sten i vandet. Vandet bliver hurtigt dybt, og bølger er mere reglen end undtagelsen.

Odjo d’Agua er et 4-stjernet hotel, og selvom det mangler nogle af de faciliteter, der findes på 5-stjernede all-inclusive-hoteller, tilbyder det med sin perfekte beliggenhed direkte ved stranden og sin unikke charme en oplevelse, som de almindelige internationale hoteller ikke kan matche.

Fakta

Standard starstarstarstar
Antal værelser 113
Afstand strand 0 meter
Afstand Santa Anna 100 meter
Afstand golfbane 4 km
Afstand lufthavn 18 km
Faciliteter Restaurant 3 barer, to pools

Forespørgsel

Kontaktinformation

loading Din forespørgsel er modtaget. Vi undersøger om rejsen kan gennemføres, og kommer snarest muligt tilbage med svar via mail. Forespørgslen mislykkedes at sende, prøv igen senere eller ring til os i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.