Kap Verde

Kap Verde består af ti hovedøer, hvoraf ni er beboede. Sal, som har den største internationale lufthavn, modtager størstedelen af de turister, der årligt besøger øgruppen. Øgruppen ligger midt i Atlanterhavet, cirka tre timer syd for De Kanariske Øer, ud for Afrikas kyst.

Turister tiltrækkes her primært af det stabile, varme klima med 360 solskinsdage om året og de smukke sandstrande. Eftersom Kap Verde ligger tæt på ækvator, er temperaturforskellene små, og det er sjældent under 20 grader eller over 30 grader. Selv når det er varmt, blæser der ofte en sval brise. Det regner sjældent, og når det gør, er det primært i perioden august til oktober. Hovedstaden og den største by er Praia, som ligger på øen Santiago. Øerne har meget varierende karakter; Sal, hvor Viveiro Golf ligger, er relativt flad og gold, mens Santo Antão er fyldt med grønne dale, og øen Fogo har en maksimal højde på 2829 meter over havet. Øgruppen blev opdaget af portugiserne i 1456 og var dengang ubeboet. Den var et vigtigt handelscentrum for slaver og har også været en vigtig brændstofstation for skibe og fly. I dag er turisme og penge, der sendes hjem fra gæstearbejdere i udlandet, de vigtigste indtægtskilder. Næsten 80 % af al mad må importeres, da ferskvand er en knap ressource på de fleste af øerne.

Vores destinationer på Kap Verde

Kap Verde

Sal

Sal er den ø, der tiltrækker flest turister, og mange lokkes af de smukke strande samt det behagelige klima. Derudover har øen en international lufthavn, hvilket gør den let tilgængelig. Sal er ikke en stor ø, og der findes ikke naturligt ferskvand eller søer.