Vintergolf på De Kanariske Øer eller i De Forenede Emirater?

Hvad er bedst; De Kanariske Øer eller De Forenede Emirater? Hvis man vil forlade Danmarks mørke og kulde, spille golf og slikke sol – hvor skal man så rejse hen? Når 10+ timers fly og tidsforskel ikke er en mulighed, findes der i princippet to rigtigt gode alternativer – De Kanariske Øer eller De Forenede Emirater. Begge er paradis for en soltørstende golfer, men hvilken er bedst? Vi har stillet dem op mod hinanden. Her er resultatet:

 

De Kanariske Øer De Forenede Emirater
Vejr    0 1
Golfen 1 1
Hotel  0 1
Maden  1 0
Rejsen 1 0
Øvrigt 1 1
Pris   1 0
Totalt 5 4

 

Det blev en snæver sejr til De Kanariske Øer. Men hvis vejret og kvaliteten og standen på golfbanen står højst på ønskelisten, så vinder De Forenede Emirater.

 

Vejret

Vil man være sikker på varme og sol, så har De Forenede Emirater en lille fordel overfor De Kanariske Øer. Det kan selvfølgelig blæse og regne i De Forenede Emirater, men statistisk set lidt mindre end på De Kanariske Øer. Med opvarmede pools kan man naturligvis bade begge steder, men vil man have et dyp i havet, så har Den Persiske Bugt en mere behagelig temperatur end Atlanterhavet. Vi giver derfor dette point til De Forenede Emirater.

Gennemsnit Dec-Feb De Kanariske Øer De Forenede Emirater
Dagstemperatur 20 grader 24 grader
Regnfrie dage per måned 29 dage 29 dage
Soltimer per dag 8,5 timer 9,5 timer
Regn per måned 16 mm 14 mm
Vandtemperatur 20 grader 24 grader

 

Golfen

Der er få steder i verden, som har så mange kvalitetsgolfbaner fordelt over et så relativt lille område, som De Forenede Emirater. Westin Abu Dhabi, hvor Europatouren er på besøg hvert år eller Jack Nicklaus’ nye skabelse, Al Zorah, gør, at De Forenede Emirater får et point. Golfen på De Kanariske Øer er dog langtfra dårlig og mange danskere spiller hvert år på Meloneras’ populære og flotte golfbane. Faktum er, at der er flere golfbaner på De Kanariske Øer end i De Forenede Emirater, så der er et lille plus, når det gælder variation. Pointet for højest kvalitet går til De Forenede Emirater, men De Kanariske Øer får også et point for variation og de smukke udsigter.

 

Hotel og ophold

Naturligvis kan der være forskel på femstjernede hoteller, men gode hoteller er gode, hvad enten de ligger på Gran Canaria eller i Dubai. De bedste hoteller på De Kanariske Øer er mindst lige så gode som dem i De Forenede Emirater, men her er samtlige hoteller i vores sortiment i samme klasse som de bedste på De Kanariske Øer. En generelt højere kvalitet gør, at pointet går til De Forenede Emirater.

 

Maden

Maden i De Forenede Emirater er virkelig international og man kan få alt fra italiensk til sushi i buffeten. Mad er et overflødighedshorn her, men det er det så sandelig også på De Kanariske Øer, selvom man her benytter flere lokale produkter og mere traditionel europæisk madkultur. Den store forskel opstår egentlig primært, når man vil spise udenfor hotellet, hvor priserne er bedre og variationen større på De Kanariske Øer. Derfor vinder De Kanariske Øer for en større bredde og for mere valuta for pengene. Men ser man bort fra det økonomiske aspekt, så tilbyder De Forenede Emirater nogle af de fineste og dyreste restauranter i verden.

 

Rejsen 

Rejsen til De Kanariske Øer er noget kortere end til De Forenede Emirater (Dubai), men kun omkring 45 minutter. Det tager 5,5 timer at flyve til De Kanariske Øer, så en lille fordel til De Kanariske Øer.

Til Dubai flyver vi direkte fra København med Airbus A380, som har to etager, og som er det mest moderne fly på markedet. Meget bekvemt og med al den underholdning man kan ønske sig. Til De Kanariske Øer har vi den store fordel at kunne tilbyde direkte fly fra København, Billund og Aalborg. Så for dem, som ikke bor på Sjælland, så er der en lille fordel til De Kanariske Øer.

Sammenlagt bliver det en snæver sejr til De Kanariske Øer, men komforten og oplevelsen ved at flyve i verdens største passagerfly er bestemt værd at tage med i betragtningen.

 

Øvrigt

For De Kanariske Øer og De Forenede Emirater er turismen meget vigtig. Det indebærer, at der på begge destinationer findes et stort udbud af aktiviteter og seværdigheder.

De Kanariske Øer er vulkanøer. På Tenerife ligger vulkanen Teide med sne på toppen, på Lanzarote findes lavasand i bunkers og Gran Canaria har både vulkaner og ørken. Atlanterhavet giver desuden muligheder for både delfinsafari og et stort udvalg af vandsport.

De Forenede Emirater er nok mere eksotisk end De Kanariske Øer. Her kan man blande en ørkensafari på kamel med en shoppingtur i nogle af verdens højeste, største og mest luksuriøse malls. Hvor ørkenen møder Den Persiske Bugt findes nogle fantastiske sandstrande og et stort udbud af aktiviteter både over og under vandet.

Rejser du med Golf Plaisir bor du altid på 4-5 stjernede hoteller, som har pools, spa, tennisbaner og mange andre aktiviteter. Sammenlagt er både De Kanariske Øer og De Forenede Emirater gode alternativer for dem, som blot vil slappe af efter dagens golfrunde og for dem som vil have nye eksotiske indtryk og oplevelser. Konklusionen må være uafgjort.

 

Pris

Både De Kanariske Øer og De Forenede Emirater tilbyder rejser med halvpension og heldagsgreenfee på 4-5 stjernede hoteller til meget fornuftige priser. På De Kanariske Øer kan man endda komme til for under 8.000 kr., mens laveste pris på De Forenede Emirater ligger omkring 10.495,-. Skal man unde sig en uges golf i solen om vinteren, så er prisen ikke altid afgørende, men da De Kanariske Øer trods alt har lidt lavere priser, så går pointet til dem.

 

Vores rejsemål i De Forenede Emirater

Abu Dhabi, Al Ain

Abu Dhabi, Westin Abu Dhabi

Ajman, Al Zorah

Ras al-Khaimah, Al Hamra

 

Vores rejsemål på De Kanariske Øer

Gran Canaria, Meloneras

Fuerteventura, Caleta de Fuste

Fuerteventura, Playitas

Lanzarote, Puerto del Carmen

Tenerife, Buenavista

Tenerife, Golf del Sur

Tenerife, Sandos San Blas