Stellenbosch med Safari

Stellenbosch med Safari

Golf, oplevelser og vilde dyr

Golfspillere forbinder normalt Sydafrika med fantastiske golfbaner, men for mange er det også meget andet der trækker – nemlig muligheden for at komme på safari. Hvis du ikke har været på safari før, vil det naturligvis tilføje endnu en dimension til de oplevelser, du kommer hjem med fra en tur til Cape Town. Vil du kombinere Cape Town med golf og safari, skal du simpelthen gå lidt på kompromis, hvis du ikke kan tilbringe flere uger der.

Vores kompakte Sydafrika-pakker til Cape Town med safari inkluderer lidt af det hele. Turen inkluderer lige nok golf, så du har tid til at opleve noget mere end bare de skønne golfbaner, men ikke så meget turisme, at det ikke bliver en golfrejse. Fokus er på at kunne besøge et par seværdigheder og mere tid til at besøge vingårde, forskellige restauranter og slentre rundt i charmerende Stellenbosch. Det skal være en golfrejse, men også en ferie- og safaritur, hvor du hurtigt sætter farten ned og kan nyde den smukke natur, oplever dyrelivet og mærke roen i vindistriktet lige uden for Cape Town. Turen slutter med to nætter i Inverdoorn, som er et Big 5 Private Game Reserve, inden man vender hjem.

Fakta

GolfværtJa
Afstand hotel-golfStellenbosch GC 10,4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18,1 km
Afstand lufthavn27 km til Spier Hotel
Arrangementermatcher, middagsarrangement, vinsmagning, udflugt til Taffelbjerget og Cape Town

Hvad er inkluderet i rejsen?

Laveste pris: 29 995,-

7 nætter i dobbeltværelse på Spier Wine Farm
2 nætter i dobbeltværelse på Inverdoorn Game Reserve
Morgenmad, velkomst- og afskedsmiddag
Helpension på safari
2 greenfee på De Zalze Golf Club
1 greenfee på Stellenbosch Golf Club
1 greenfee på Devonvale Golf Club
Transfer til og fra golfbanerne
Fly
Flyafgift
Transport af golfbag
Lufthavnstransport

Turistskatter
På flere rejsemål opkræver lokale myndighederne turistskat i forbindelse med hotelovernatninger. Denne skat opkræves af hotellet og betales ved udcheck fra hotellet. Læs mere om turistskatter her.

Vejret lige nu

weather-icon19.4℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club ligger smukt placeret i Spier Estate vinmarkerne og er designet af Peter Matkovich, som også har Arabella Golf og Pinnacle Point på CV’et. På De Zalze har Matkovich virkelig gjort brug af de imponerende naturlige omgivelser med Blaauwklippen River som slænger sig gennem banen. Foruden en dejlig bane, så er maden i klubhuset også værd at sætte tid af til, mens du nyder den imponerende udsigt fra terrassen.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par72, 6369 5937 5083
HCP-grænse 54
Drivingrange Udslag fra græs
Banedesign Peter Matkovich

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC er Sydafrikas fjerde ældste bane og fejrede 100 år i 2004. Oprindeligt kun 9 huller, men i dag er det en fuldgyldig 18 hullers mesterskabsbane.

Det er uklart, hvem der var arkitekten bag de første 9 huller, men der er ingen tvivl om, at det var Ken Elkin, der i 1953 udvidede banen til 18 huller. Beliggenheden kunne ikke være bedre under Helderberg-bjergene i hjertet af vinlandet lige uden for Stellenbosch. Den respektable alder taget i betragtning, er det stadig en golfbane, der kan matche elitespillernes krav, både hvad angår sværhedsgrad og længde. Det kunne man se, da Stellenbosch GC var vært for South African Open i 1999, hvor David Frost vandt på kun 5 under par. Nogle huller er omkranset af de mange vinmarker, som området er kendt for og udsigten er fantastisk. Der er velholdte fairways med interessante grønne områder ofte bevogtet af nogle enorme bunkere og masser af rigtig gamle og store statelige træer står flot rundt om på banen.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 6388 6036 5486 5082
Drivingrange Ja, udslag fra græs
Banedesign Ken Elkins, 1953

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate er også en af alle de vinmarker, der har investeret i både overnatning og golf. Den adskiller sig dog fra flere af sine konkurrenter, da golfbanen blev bygget i 1960, før de første vinstokke overhovedet blev plantet – og den første flaske blev først aftappet i 2004. Beliggenheden er ideel til både vin og golf lige uden for Stellenbosch og centralt beliggende i det smukke vindistrikt. Det originale banedesign blev lavet af Ken Elkin, som designede mange af de bedre kendte golfbaner omkring Cape Town. Banen er løbende blevet opdateret og en masse træer er blevet fjernet, hvilket har skabt en fantastiske panoramaudsigt. Det er en golfbane, der er blevet udviklet i de senere år og som også har været vært for nogle store matcher såsom SA Ladies Open på Sunshine Touren.

Der er flere huller, der konkurrerer om at være golfbanens signaturhul og hul 17 er et af dem. Det er et kort par 5-hul på 425 yards fra klub-tee. Hvis du er modig, kan du prøve at gå lige langs venstre side for at skære så meget af ”dogleget” som muligt. Hvis du lykkedes med det, er du i en god position for at kunne lægge dig ned foran vandet eller måske tage en chance til og gå efter green – det er lidt af en “risk and reward challenge”. Hvis det lykkes, har du meget at vinde, men du risikerer også et alvorligt bump på scorekortet, hvis du misser. Devonvales store dæmning i midten af banen fungerer både som vandhazard og som garant for vandforsyningen til området.

Devonvale er derfor en bane, der er grønnere end mange af sine naboer, selv når den er varmeste.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 5962 5571 4933
Drivingrange Ja
Banedesign Ken Elkin, 1960

The Spier Hotel and Wine Farm

Omkring Stellenbosch er der omkring 200 vingårde og de fleste er åbne for vinsmagning. Spier Wine Farm er en af flere vingårde, der har taget det et skridt videre. De har også hotelovernatning. restaurantdrift og omfattende gårdsalg af deres vine. Det er fantastiske rammer, hvor den oprindelige gård går tilbage til 1692 og er en smuk, klassisk hvidkalket bygning med storslåede og skulpturelle gavlpartier. Spier er en etableret og anerkendt god vingård, der blev kåret som en af “verdens 100 bedste vingårde i 2021”. De har også en af Sydafrikas største samtidskunstsamlinger og en række restauranter, så man kan sige, at man får vin, mad og kunst i skønne omgivelser. De har ikke deres egen golfbane, men der er et stort udvalg af velrenommerede golfbaner i nærheden.

Hotellet er lidt adskilt og er opdelt i seks forskellige to-etagers blokke, hvor hver enhed har en gårdhave med fælles pool. Der er mange forskellige værelseskategorier og 22 af de i alt 80 værelser er Signature Rooms og det er der, vi er indkvarteret. Værelserne er indrettet i rolige neutrale farver med et par farvenuancer. Der er komfortable kingsizesenge og badeværelserne har både badekar og bruser. Det der gør hvert værelse lidt unikt er, at væggene er dekoreret med kunst fra vingårdens store kunstsamling og at alle rum har pejs. Der er et lille skrivebord og du har både aircondition og loftsventilator. Ellers har værelserne det meste af, hvad man kan forvente af et overnatningssted af høj klasse.

Værelserne ligger på anden sal og går man bare ned af en lille trappe, har man direkte adgang til poolen og den frodige have. Her kan du sidde i skyggen på terrassen og måske nyde vingårdens prisvindende vine.

Fakta

Standardstarstarstarstar
Beliggenhedved Spier Wine Farm, 16 minutter fra Stellenbosch
Værelser80 værelser. Aircondition, pejs, TV, hårtørrer, pengeskab, minibar, te- og kaffemaskine.
Faciliteterflere udendørs pool områder, SPA-behandlinger, fitnesscenter, to restauranter, café og vinsmagning.
AfstandStellenbosch 9,4 km, Cape Town 42,2 km
WiFihotellet tilbyder trådløs internetforbindelse uden ekstra omkostninger.

Inverdoorn Private Game Reserve

Safari føles nærmest som et ”must”, når man er i Sydafrika. Der er noget fredeligt, men alligevel opløftende over hele opholdet på en safaricamp og man kan næsten mærke forventningerne og spændingen i gruppen, når man tager på den første safariudflugt – eller “Game Drive”, som det hedder.

Ved ankomsten til Inverdoorn har du tid til at tjekke ind og også spise frokost, inden det er tid til eftermiddagssafari. Normalt tager man afsted på morgen- og eftermiddagsafari og under opholdet bliver der mulighed for at tage af sted på fire Game Drives. Dyrene er generelt mest aktive tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen. Inverdoorn er et Big 5 Private Game Reserve, hvilket betyder, at de har den prestigefyldte gruppe af dyr, der anses for at være de farligste at jage – elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard. I modsætning til store dele af Krugerparken er Inverdoorn, som de fleste safaricamps – et indhegnet vildtreservat. Inverdoorn er et stort område på over 10.000 hektar, så du føler ikke, at du går rundt i en stor zoologisk have. Hele ideen er, at dyrene skal leve i deres naturlige omgivelser på samme måde, som hvis de var i total frihed. Det er vigtigt at huske, at dette handler om vilde dyr og de viser sig ikke på bestilling. Så selvom de er inden for en begrænset område, er der ingen garanti for, at du vil se “The Big 5”. Du kører i ombyggede åbne store Range Rovers med plads til 10 personer, der med 4-hjulstræk kan navigere både på de mudrede jordveje og også i terrænet. Du bliver guidet af en erfaren Ranger, der vil dele ud af sin viden både om individuelle dyr og også om deres adfærd og natur.

I modsætning til mange andre safarier, hvor du bor i en lodge og deler fællesrum med andre, får du her i stedet skønne hotelværelser med egen veranda på The Tankwa Chalets. Værelserne er opbygget som rækker med egen indgang. De har et soveværelse med dobbeltseng, et badeværelse og en udendørs terrasse. Interiørstilen er afrikansk med et tydeligt safari-touch. Opholdet der inkluderer helpension, hvilket betyder morgenmad, frokost, middag og også eftermiddagste. Drikkevarer er ikke inkluderet.

Fakta

Standardstarstarstarstar
Beliggenhedinde i Inverdoorn Private Game Reserve.
VærelserDobbeltværelse med te- og kaffefaciliteter, pengeskab, pejs, minibar og aircondition.
FaciliteterUdendørs poolområder, bar og restaurant.
AfstandCape Town, 186 km
WifiUde i vildmarken er forbindelsen ikke så stabil. Det er godt nok til, at du kan læse mails og opdatere dig på sociale medier, når du er i receptionen.
Godt at videVi anbefaler at give tip til den ranger, der guidede dig rundt på safarien. Medbring venligst din egen kikkert. Der er en kikkert i bilen, men ikke nok til alle. Bilen er åben, så tag både kasket og solcreme på.

Safari

Inverdoorn Safari er beliggende i et privat vildtreservat, der strækker sig over 10.000 hektar og giver gæsterne mulighed for at opleve en autentisk, afrikansk dyrelivssafari. Reservatet er hjemsted for “the Big Five” – løver, elefanter, leoparder, næsehorn og bøfler, samt mange andre arter af dyr og fugle. At tage på Game Drive er en oplevelse som ingen anden. Freden og roen kombineret med spændingen og begejstringen, når det lykkes dig at se de vilde dyr, skaber minder, som du bærer med dig resten af livet.

Ud over at beskytte de vilde dyr tilbyder Inverdoorn Safari også bevaringsprogrammer, der giver gæsterne mulighed for at lære om de forskellige initiativer der er igangsat på stedet, for at fremme og bevare dyrediversiteten. Lodgen er forpligtet til bæredygtighed og ansvarlig turisme med fokus på bevaring af det rige dyreliv, samfundsudvikling og miljøuddannelse.

Efter en uge fyldt med golf og andre skønne oplevelser, er det tid til safarieventyret. Du ankommer til Inverdoorn om morgenen og har tid til at tjekke ind, spise frokost og sætte dig ind i omgivelserne, inden du tager afsted på den første Game Drive om eftermiddagen. Dyrene er mest aktive morgen og eftermiddag, hvilket betyder at man på dag 2 tager på to køreture. En om morgenen og en om eftermiddagen. Indimellem er der tid til frokost og afslapning på lodgen. Den sidste dag har du tid til en køretur om morgenen, inden det er tid til at tage af sted.
Indtrykkene flyder næsten over på dette tidspunkt og er man heldig, er kameraet fyldt med dejlige dyr og naturbilleder toppet med “The Big Five”.

Inverdoorn Private Game Reserve

Spier Winery

Forespørgsel

Kontaktinformation

loading Din forespørgsel er modtaget. Vi undersøger om rejsen kan gennemføres, og kommer snarest muligt tilbage med svar via mail. Forespørgslen mislykkedes at sende, prøv igen senere eller ring til os i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.