Stellenbosch

Stellenbosch

Vidunderlige oplevelser i det magiske Sydafrika

En golfrejse til Sydafrika er noget ud over det sædvanlige og den står ofte højt på rejseønskelisterne. Mange af dem, der tager til Sydafrika for første gang, vælger at tage til området omkring Cape Town. Det er en god introduktion til Sydafrika og også et sted mange vælger at vende tilbage til. Der er masser af golfbaner, men også vinmarker og en fantastisk natur. Seværdigheder som Taffelbjerget, Kap det Gode Håb, Robben Island og selve Cape Town er klassiske turistmagneter, som hvert år tiltrækker mange besøgende – men hvis du vil kombinere Cape Town med golf, bliver du nødt til at gå lidt på kompromis, hvis du da ikke kan tilbringe flere uger der.

Vores komprimerede Sydafrika-pakker til Cape Town indeholder lidt af det hele. Der er nok golf til, at du har tid til at opleve noget mere end blot de skønne golfbaner, men ikke så meget sightseeing, at det ikke bliver en golfrejse. Fokus er på at kunne besøge et par seværdigheder og vingårde samt forskellige restauranter og slentre rundt i charmerende Stellenbosch. Det skal være en golfrejse men også en ferietur, hvor du hurtigt sætter farten ned og kan nyde den smukke natur og roen i vindistriktet lige uden for Cape Town.

Fakta

GolfværtJa
Afstand hotel-golfStellenbosch GC 10,4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18,1 km
Afstand lufthavn27 km til Spier Hotel
Arrangementermatcher, middagsarrangement, vinsmagning, udflugt til Taffelbjerget og Cape Town

Hvad er inkluderet i rejsen?

Laveste pris: 19 995,-

7 nætter i dobbeltværelse på Spier Hotel
Morgenmad, velkomst- og afskedsmiddag
2 greenfee på De Zalze Golf Club
1 greenfee på Stellenbosch Golf Club
1 greenfee på Devonvale Golf Club
transport til og fra golfbanerne
fly
flyafgift
transport af golfbag
Lufthavnstransfer
vinsmagning
heldagsudflugt til Cape Town inkl. guide og billet til Taffelbjergssvævebanen

Turistskatter
På flere rejsemål opkræver lokale myndighederne turistskat i forbindelse med hotelovernatninger. Denne skat opkræves af hotellet og betales ved udcheck fra hotellet. Læs mere om turistskatter her.

Vejret lige nu

weather-icon20.1℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club ligger smukt ved siden af vingården af samme navn, De Zalze Winelands Golf Estate. Den er designet af den kendte sydafrikanske golfarkitekt Peter Matkovich, som har Arabella Golf og Pinnacle Point på sit CV. På De Zalze har Matkovich virkelig udnyttet vindistriktets imponerende frodige natur med Blaauw Cliff-floden, der flyder smukt gennem golfbanen. Det er en fin parkbane, hvor de mange vandforhindringer godt kan give nogle udfordringer. Hul 18 er en udfordring uanset handicapniveau og betragtes som et af de bedre afsluttende huller i Sydafrika. Her gælder det om at holde tungen lige i munden og undgå det lille vandløb, der snor sig igennem banen. Hvis det lykkes dig at ramme fairway, skal bolden helst placeres, så du ikke ender bagved det store træ, som altid plejer at være i spil, når du skal slå på green.

Udover den hyggelige bane er maden i klubhuset virkelig noget ud over det sædvanlige. Her er det værd at blive og nyde et lækkert måltid, mens du betragter den imponerende udsigt fra terrassen.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par72, 6369 5937 5446 50734473
HCP-grænse 54
Drivingrange Ja, udslag fra græs
Banedesign Peter Matkovich, 2000

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate er også en af alle de vinmarker, der har investeret i både overnatning og golf. Den adskiller sig dog fra flere af sine konkurrenter, da golfbanen blev bygget i 1960, før de første vinstokke overhovedet blev plantet – og den første flaske blev først aftappet i 2004. Beliggenheden er ideel til både vin og golf lige uden for Stellenbosch og centralt beliggende i det smukke vindistrikt. Det originale banedesign blev lavet af Ken Elkin, som designede mange af de bedre kendte golfbaner omkring Cape Town. Banen er løbende blevet opdateret og en masse træer er blevet fjernet, hvilket har skabt en fantastiske panoramaudsigt. Det er en golfbane, der er blevet udviklet i de senere år og som også har været vært for nogle store matcher såsom SA Ladies Open på Sunshine Touren.

Der er flere huller, der konkurrerer om at være golfbanens signaturhul og hul 17 er et af dem. Det er et kort par 5-hul på 425 yards fra klub-tee. Hvis du er modig, kan du prøve at gå lige langs venstre side for at skære så meget af ”dogleget” som muligt. Hvis du lykkedes med det, er du i en god position for at kunne lægge dig ned foran vandet eller måske tage en chance til og gå efter green – det er lidt af en “risk and reward challenge”. Hvis det lykkes, har du meget at vinde, men du risikerer også et alvorligt bump på scorekortet, hvis du misser. Devonvales store dæmning i midten af banen fungerer både som vandhazard og som garant for vandforsyningen til området.

Devonvale er derfor en bane, der er grønnere end mange af sine naboer, selv når den er varmeste.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 5962 5571 4933
Drivingrange Ja
Banedesign Ken Elkin, 1960

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC er Sydafrikas fjerde ældste bane og fejrede 100 år i 2004. Oprindeligt kun 9 huller, men i dag er det en fuldgyldig 18 hullers mesterskabsbane.

Det er uklart, hvem der var arkitekten bag de første 9 huller, men der er ingen tvivl om, at det var Ken Elkin, der i 1953 udvidede banen til 18 huller. Beliggenheden kunne ikke være bedre under Helderberg-bjergene i hjertet af vinlandet lige uden for Stellenbosch. Den respektable alder taget i betragtning, er det stadig en golfbane, der kan matche elitespillernes krav, både hvad angår sværhedsgrad og længde. Det kunne man se, da Stellenbosch GC var vært for South African Open i 1999, hvor David Frost vandt på kun 5 under par. Nogle huller er omkranset af de mange vinmarker, som området er kendt for og udsigten er fantastisk. Der er velholdte fairways med interessante grønne områder ofte bevogtet af nogle enorme bunkere og masser af rigtig gamle og store statelige træer står flot rundt om på banen.

Fakta

Antal huller 18
Banekarakter Parkbane
Banefakta Par 72 6388 6036 5486 5082
Drivingrange Ja, udslag fra græs
Banedesign Ken Elkins, 1953

The Spier Hotel and Wine Farm

Omkring Stellenbosch er der omkring 200 vingårde og de fleste er åbne for vinsmagning. Spier Wine Farm er en af flere vingårde, der har taget det et skridt videre. De har også hotelovernatning. restaurantdrift og omfattende gårdsalg af deres vine. Det er fantastiske rammer, hvor den oprindelige gård går tilbage til 1692 og er en smuk, klassisk hvidkalket bygning med storslåede og skulpturelle gavlpartier. Spier er en etableret og anerkendt god vingård, der blev kåret som en af “verdens 100 bedste vingårde i 2021”. De har også en af Sydafrikas største samtidskunstsamlinger og en række restauranter, så man kan sige, at man får vin, mad og kunst i skønne omgivelser. De har ikke deres egen golfbane, men der er et stort udvalg af velrenommerede golfbaner i nærheden.

Hotellet er lidt adskilt og er opdelt i seks forskellige to-etagers blokke, hvor hver enhed har en gårdhave med fælles pool. Der er mange forskellige værelseskategorier og 22 af de i alt 80 værelser er Signature Rooms og det er der, vi er indkvarteret. Værelserne er indrettet i rolige neutrale farver med et par farvenuancer. Der er komfortable kingsizesenge og badeværelserne har både badekar og bruser. Det der gør hvert værelse lidt unikt er, at væggene er dekoreret med kunst fra vingårdens store kunstsamling og at alle rum har pejs. Der er et lille skrivebord og du har både aircondition og loftsventilator. Ellers har værelserne det meste af, hvad man kan forvente af et overnatningssted af høj klasse.

Værelserne ligger på anden sal og går man bare ned af en lille trappe, har man direkte adgang til poolen og den frodige have. Her kan du sidde i skyggen på terrassen og måske nyde vingårdens prisvindende vine.

Fakta

Standardstarstarstarstar
Beliggenhedved Spier Wine Farm, 16 minutter fra Stellenbosch
Værelser80 værelser. Aircondition, pejs, TV, hårtørrer, pengeskab, minibar, te- og kaffemaskine.
Faciliteterflere udendørs pool områder, SPA-behandlinger, fitnesscenter, to restauranter, café og vinsmagning.
AfstandStellenbosch 9,4 km, Cape Town 42,2 km
WiFihotellet tilbyder trådløs internetforbindelse uden ekstra omkostninger.

Spier Hotel

Spier Winery

Forespørgsel

Kontaktinformation

loading Din forespørgsel er modtaget. Vi undersøger om rejsen kan gennemføres, og kommer snarest muligt tilbage med svar via mail. Forespørgslen mislykkedes at sende, prøv igen senere eller ring til os i stedet Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.