Året der gik 2020

 

 

Stockholm den 9 december, 2020

Kära golfare,

 

Jeg håber at du og dine nære og kære har det godt, trods den situation vi befinder os i nu med pandemien.

I skrivende stund, er vi et godt stykke inde i december og året, som vi nok aldrig vil glemme, begynder at gå på hæld. At forsøge at finde en forklaring eller mening på alle de ting, der er sket i løbet af året og hvordan dette har påvirket vores hverdag, kan virke mere end svært. Vi er midt i en konstant nyhedsstrøm om, hvordan smitten breder sig og hvilke konsekvenser det har på vores liv.

Vores tanker og sympati går ud til alle dem, som på en eller anden måde er blevet ramt af pandemien. Det gælder både dem som arbejder i direkte berøring med virussen, men også de mange mennesker, som har fået deres liv vendt op og ned i denne tid.

Golf Plaisir gik ind i 2020 fyldt med masser af energi og en stor tro på at vi skulle få et af vores bedste år. Vi stod på skuldrene af et rigtigt godt 2019 med mange nye glade kunder og masser af nye rejsemål. 2020 så også lovende ud med et rekordstort antal bookinger for foråret og vi var godt på vej mod at konsolidere os som Skandinaviens førende golfrejsearrangør.

Men nu gik det ikke rigtigt som nogen af os havde håbet. Ret hurtigt stod det klart, at det gik den forkerte vej og da Udenrigsministeriet indførte rejseforbudet, så satte det en brat stopper for rejselysten. Al fokus og energi blev nu rettet mod de af vores gæster, som befandt sig på vores rejsemål rundt omkring i verdenen, samt dem som måtte se deres rejser blive aflyst. På skandinavisk plan drejede det sig om ca. 6.000 rejsende, som var direkte berørt af dette.

Vi indgår i DER Touristik Nordic, en stor rejsekoncern som bl.a. tæller Apollo Rejser og flyselskabet Novair og de bredde skuldre viste deres værd, da det stod klart, at alle dem som befandt sig på en af vores destinationer ikke kunne færdiggøre deres golfrejse som planlagt. Vi forsøgte, at finde bedst mulige alternativ for hjemtransport for vores gæster, så man trygt kunne rejse hjem til Danmark. Men da situationen spidsede til og mulighederne for at komme hjem var ved at rinde ud, fløj vi vores eget fly til Malaga og i alt 221 gæster fra Faro i Portugal til Alicante i Spanien samledes i Malaga for at blive fløjet hjem til deres respektive lufthavne. Her skal der lyde en stor tak til både personalet, som fik det til at lykkes og ikke mindst vores gæster, som udviste stort samfundssind og tålmodighed.

Alle vores gæster, som måtte se deres golfrejser blive aflyst har fået deres penge tilbage direkte af os. Vi begyndte tilbagebetalingen relativt hurtigt, efter vi havde fået et overblik over situationen. Der vil nok være gæster, som føler, at det tog lidt længere tid end ønsket. Der en del forvirring fra myndighederne, omkring hvordan tilbagebetaling skulle foregå. Samtidig var det ikke helt ukompliceret at agere i en situation, hvor stort set hele rejsebranchens mekanismer var sat ud af spil og mange penge ”sad fast” hos flyselskaber, hoteller og andre leverandører. Arbejdet med at få gjort disse mellemværender op, vil helt sikkert præge rejsebranchen i et stykke tid fremover. Men takket være stærke og trygge ejere kunne vi ret hurtigt i processen begynde at tilbagebetale vores gæster, hvilket vi er meget taknemmelige for. Vi har ikke optaget lån hos Rejsegarantifonden, banker eller andre og står derfor godt rustet til fremtiden. Vi er også utroligt glade og taknemmelige over den tålmodighed vores gæster har vist os, samt de positive tilbagemeldinger vi har fået fra jer. Det varmer.

Mere glædende er det at se, at golfen i Norden har oplevet en stor fremgang og der spilles golf som aldrig før. Alle golfforbund har rapporteret om flere spillede runder og en stigning i medlemstallet. I Danmark melder Dansk Golf Union om mere en 6.000 nye medlemmer, heriblandt både kvinder og mænd, unge som gamle og alt derimellem. For de professionelle var det også en flot sæson for både damerne og herrerne. Mange nye nordiske navne fra kom frem fra bl.a. Finland, Sverige og Norge og i Danmark var det skønt at se, at Rasmus Højgaard og Emily K. Pedersen virkelig fik slået sit navn fast i verdenseliten med 3 sejre i rap i slutningen af sæsonen. Det var også fantastisk at se, at Joachim B. Hansen tog sin første sejr på Europatouren med en flot førsteplads i Joburg Open i november. Det lover godt for en vinter, hvor vi, indtil verdenen åbner op igen, må nøjes med golfen på TV.

Når det så bliver tid til at kigge på den næste golfrejse, så kan I være sikre på, at vi på Golf Plaisir er helt klar og vi står klar til at sende jer på golfture rundt om i verden. Vi ser meget frem til, at kunne byde jer velkommen igen, når omstændighederne tillader det og I føler jer klar.

Vi hos Golf Plaisir ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår!

Peter Browall

Direktør, Golf Plaisir Golfrejser